Almeerse in Australië: "ik zit liever hier dan in Nederland"

Geschreven door Redactie

"Ik zit liever hier dan dat ik in Nederland ben." Dat zegt de Almeerse Marit van Groen vanuit Australië. Zij woont en werkt daar nu in Shepparton, in de staat Victoria. Ze maakt een wereldreis en is inmiddels een jaar van huis.  

Van Groen over de situatie tijdens de corona-crisis: "Ik baalde eerst wel dat ik niet verder kon reizen, maar ik heb hier een veilige plek. Ik heb toegang tot goede zorg en ik heb hier een baan en in Nederland niet. Ik heb wel overwogen naar Nederland te gaan, maar dan zou ik familie en vrienden willen zien en dat kan nu toch niet." 

Entertainen 

Van Groen werkt als een soort au pair, met een jongetje met een beperking. Zij woont in huis bij hem en zijn moeder. "Ik wissel de zorg af met zijn moeder. Mijn taak bestaat uit hem entertainen, met hem spelen en hem aankleden", aldus Van Groen.  

Volgens Van Groen is de situatie een stuk beter dan in Nederland. Australië heeft tot nu toe 6895 coronabesmettingen en er zijn 97 mensen overleden aan de ziekte. "Het belangrijkste verschil tussen Australië en Nederland is dat iedereen die uit het buitenland het land binnen wil komen, verplicht twee weken in quarantaine moet. Dat wordt betaald door de overheid en je wordt dan in een hotel gestopt", vertelt Van Groen. 

Onze Ambassadeurs