Politie rondt onderzoek schietpartij af: geen bewijs gevonden

Geschreven door Redactie

De politie heeft het onderzoek naar een vermeende schietpartij in de Melkdistelstraat in Almere afgesloten. Woensdag rond 11.30 uur kreeg de politie een melding dat er geschoten zou zijn in de straat. Er is de hele dag onderzoek gedaan in de buurt, maar er is geen bewijs gevonden dat er ook echt geschoten is.  

De politie deed woensdag een inval bij een woning aan de Melkdistelstraat, maar daar was niemand thuis. De actie werd daarna beëindigd. Volgens de politie werd besloten tot inval na een verklaring van een getuige. 

Derde melding in korte tijd 

De melding van een schietpartij woensdag in de Melkdistelstraat was de derde in korte tijd. Op 1 mei meldden omstanders dat een woning daar vanuit een rijdende auto beschoten werd. Ook op 4 mei rukte de politie uit omdat er een huis beschoten was. De burgemeester besloot daarom dinsdag de woning af te sluiten. 

De politie meldt dat er voor die eerste twee meldingen wel aanwijzingen gevonden zijn dat er daadwerkelijk geschoten is in de straat. Beide zaken worden nog onderzocht.

Onze Ambassadeurs