Kinderopvang Het Vlaggenschip start coronaproof

Geschreven door Redactie

Kinderopvang Het Vlaggenschip aan de David Livingstonestraat in Almere gaat maandag coronaproof van start.

Dan openen de basisscholen na acht weken dicht te zijn geweest. Kinderen mogen dan ook weer naar de creche en buitenschoolse opvang.  

Het Vlaggenschip is één van de ruim vijftig vestigingen van GO! Kinderopvang in Lelystad, Almere en Zeewolde, waar Karoline van Ingen de coronamaatregelen in gang heeft gezet. "We zijn er klaar voor. Dat betekent dat ouders anderhalve meter afstand moeten houden van elkaar bij het brengen van de kinderen. Met tape op de vloer en posters geven we dat aan. Overal is hygiënische handgel." 

Sinds de basisscholen half maart sloten om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, bood GO! Kinderopvang wel altijd ruimte aan kwestbare kinderen en kinderen van ouders met een cruciaal beroep. Nu mogen alle basisscholieren van de overheid weer sporten en naar school.  

Warme overdracht  

Van Ingen rekent erop dat ouders zich aan de coronamaatregelen houden. "Zoals je in de supermarkt gezien hebt, is het de eerste twee weken even wennen voor iedereen. Maar ik heb daar het volste vertrouwen in. Het is belangrijk dat er, ondanks de afstand van anderhalve meter, een warme overdracht plaatsvindt en dat we goed blijven communiceren met de ouders."

Onze Ambassadeurs