Oussama Bouyaghlafen tekent tweejarig contract

Geschreven door Redactie

Almere City FC heeft zich versterkt met Oussama Bouyaghlafen. De 22-jarige buitenspeler is afkomstig van FC Den Bosch en tekent in Flevoland een contract voor twee seizoenen. 

Bouyaghlafen speelde in de jeugd van onder meer Willem II/RKC en Brabant United, alvorens hij in oktober 2016 zijn debuut maakte in het betaald voetbal namens FC Den Bosch. Sindsdien kwam hij tot 75 optredens in de hoofdmacht van de Brabanders. Daarin was de aanvaller zevenmaal trefzeker en verzorgde hij elf assists. 

,,Ik was transfervrij en Almere City FC was er snel bij”, reageert Bouyaghlafen. ,,Almere City FC is een jonge en ambitieuze club en we waren er snel uit. Ik houd ervan om jongens voor de goal te bedienen. Onze gezamenlijke stip aan de horizon is de Eredivisie. Daar gaan we voor strijden.” 

Technisch manager Teun Jacobs reageert verheugd op het aantrekken van Bouyaghlafen. ,,Oussama is een speler die graag de bal wil hebben. Hij heeft veel diepgang en gaat vaak de één-tegen-één-duels aan. Daarnaast is hij verdedigend sterk in het positie kiezen ten opzichte van zijn tegenstander. Dit koppelt hij aan een goede drive en mentaliteit om alles uit zichzelf te halen, iedere dag weer.”

Onze Ambassadeurs