Economic Board stopt met De Productieve Stad

Geschreven door Redactie

De Economic Board Almere (EBA) stopt na vier jaar met het stimuleren van de lokale economie via 'De Productieve Stad'. Dit programma werd in 2016 opgezet om Almeerders te motiveren om productief te zijn en meer bij te dragen aan de economische ontwikkeling van de stad.

Volgens het Economic Board Almere zelf is dat goed gelukt. "Het programma liet talent groeien en gaf bestaande en nieuwe economie een kans om Almere een stukje mooier te maken", schrijft de organisatie in een persbericht.

Een aantal projecten van De Productieve Stad sprong in het oog. Zo werd er vorig jaar in het kader van 'Slaapstad 2019' in een leegstaand winkelpand een slaapparadijs ingericht waar winkelend publiek een dutje kon doen. Op diezelfde locatie in het centrum werden ook lezingen en workshops door wetenschappers en ondernemers, gespecialiseerd in slaap, gegeven.

De organisatie was ook betrokken bij de benoeming van de allereerste Waterburgemeester van heel Nederland. Deze burgemeester, Kevin van Drumpt, moest ervoor zorgen dat er nog meer plezier op en rondom het water beleefd kon worden.

Via de Awesome Foundation Almere werd verder geld beschikbaar gesteld aan Almeerders met een goed idee. Onder meer Pop-up café The Common Grounds, The Compost Company, UPZWAM en MakersvanAlmere kregen een bedrag van 1000 euro.

Onze Ambassadeurs