Markt voor kantoorartikelen flink veranderd

Geschreven door Redactie

Corona gerelateerde producten lopen als een trein bij de bedrijven die kantoorartikelen verkopen. Patrick Raats van Preos in Almere merkt het. Er is een grote vraag naar spatschermen handschoenen, mondkapjes en desinfecterende gels. "En dat heeft zeker effect op de prijzen. Die zijn hoog, want het aanbod is laag", aldus Raats in het programma Dit is Flevoland. Koffie, thee en cup-a-soup gaan bijna niet meer over de toonbank, omdat er nog maar weinig mensen naar kantoor gaan. 

Raats moest even snel schakelen toen heel veel mensen thuis gingen werken. “Inktcartridges, wc-papier, pennen en blokken werden bijvoorbeeld bijna niet meer verkocht. Ik moest wel andere wegen vinden om aan de vraag te voldoen. Zo heb ik veel handgels besteld bij Hooghoudt graanjenever. Want die zijn van de jenever overgestapt naar de alcoholproductie voor dit soort producten”, vertelt Raats.  

Raats ziet nu ook een toename in de verkoop van bureaus en bureaustoelen. “De mensen merken dat ze thuis last krijgen van hun lijf en willen daar nu ook een goede werkplek. Vooral ook omdat de verwachting is dat er in de toekomst veel vanuit huis gewerkt zal blijven worden”, aldus Raats.

Onze Ambassadeurs