Amsterdam en Rotterdam moeten wennen aan eerste dag mondkapjesplicht

Geschreven door Redactie

Op de Albert Cuypmarkt in Amsterdam houdt nog niet iedereen zich aan de plicht die sinds vandaag geldt om een mondkapje te dragen. "Er lopen veel mensen met mondkapje, maar ook nog een hoop zonder", ziet verslaggever Gerri Eickhof. Er zijn handhavers die mensen erop aanspreken. Eickhof zegt dat het vanmorgen nog rustig was op de markt en op veel plekken dus voldoende afstand kon worden gehouden. 

Niet bij alle marktbezoekers is er begrip voor de maatregel. "Ze vinden het raar dat het op de markt verplicht is en om de hoek niet meer", zegt Eickhof. Ook marktkooplui zijn verdeeld: "De een is bang dat hierdoor klanten naar andere markten trekken. De ander denkt juist dat het goed is, omdat ze zo aantonen dat de Albert Cuyp 'veilig' is." 

In Rotterdam greep de politie in bij een demonstratie tegen de verplichte mondkapjes. Ongeveer 50 mensen maakten een wandeling van het Schouwburgplein naar het stadhuis. In dat hele gebied geldt een mondkapjesplicht. 

In Amsterdam en Rotterdam is sinds vanmorgen het dragen van een mondkapje verplicht op een aantal drukke plekken. De verplichting geldt voor iedereen vanaf 13 jaar. 

I

Onze krant nog niet ontvangen?