Wachttijd voor coronatest bij GGD verder afgenomen

Geschreven door Redactie

De wachttijd voor een coronatest bij de Flevolandse GGD teststraten is verder afgenomen. Gemiddeld gezien kan iedereen die overdag een afspraak maakt nog dezelfde dag terecht. De testuitslag volgt dan doorgaans de volgende dag, zo meldt GGD Flevoland.

"We merken nu ook echt in Flevoland de capaciteitsuitbreiding van de laboratoria. Dat was tot nu toe de grote bottleneck", aldus GGD-woordvoerder Sven van der Burg. "Je ziet nu dat het heel snel verloopt, van testafspraak tot het testen zelf."


De GGD is deze week ook weer overgegaan op een uitgebreider bron- en contactonderzoek. De afgelopen tijd vroeg de GGD aan positief geteste mensen om zelf hun contacten te informeren. Dit omdat het aantal besmettingen zo hoog opliep, dat de GGD het bron- en contactonderzoek zelf niet meer goed en volledig kon uitvoeren. 


"Het aantal besmettingen lijkt nu weer wat minder te worden in delen van Flevoland", zegt Van der Burg. "Daarnaast hebben we nu een grote groep medewerkers opgeleid die het bron- en contactonderzoek uitvoert." 


De GGD wijst erop dat de afgenomen wachttijd niet betekent dat mensen soepeler kunnen omgaan met de coronamaatregelen. "Want het naleven van de regels blijft voor de aanpak van de corona het allerbelangrijkste." Onze Ambassadeurs