College wil inzetten op logistiek en ICT & Tech

Geschreven door Redactie

Almere wil economisch vooral inzetten op de sectoren logistiek en ICT & Tech. Dat is één van de voorstellen in de nieuwe Economische Agenda die wethouder Maaike Veeningen heeft opgesteld. Dat is een plan waarin staat beschreven hoe Almere de economie wil versterken.


In het tv-programma Over Flevoland Gesproken zegt de D66-wethouder dat Almere nu al sterk is in de logistieke sector en op het gebied van ICT. Die speerpunten wil ze verder uitbouwen om de stad een duidelijker economisch profiel te geven. Bij de voorbereiding op de Economische Agenda werd in een kritische analyse vastgesteld dat nu niet duidelijk is waar de stad economisch voor staat. 


Om de sectoren te versterken, wil Veeningen onder meer met werkgevers en onderwijsinstellingen in kaart brengen welk personeel nodig is, zodat werknemers die elders hun baan dreigen te verliezen kunnen worden omgeschoold.