Oud-Almeerders blij met versoepeling in Frankrijk: "Kunnen verder met klussen"

Geschreven door Redactie

De versoepeling van de coronaregels in Frankrijk komt voor Almeerders Miranda Joziasse en Roy Wassing als geroepen. Zij wonen in Bains-les-Bains tussen Straatsburg en Dijon in de Franse Vogezen en het stel is druk met het verbouwen van een bed and breakfast. "Daar komt een hoop troep bij kijken, dus het is fijn dat we dat nu weer kunnen afvoeren", vertelt Miranda. 

Ook de bouwmarkten en andere winkels gaan weer open, dus Miranda en Roy kunnen ook weer winkelen om spullen te kopen voor de verbouwing. In het gebouw zijn vijf kamers, die allemaal een flinke opfrisbeurt krijgen. "Omdat je geen gasten hebt, ga je wat secuurder te werk en voer je ook klussen uit die je de komende jaren dan niet meer hoeft te doen." 

Eind juni, begin juli hopen Miranda en Roy mensen te kunnen verwelkomen. In juni moet de Franse overheid meer duidelijkheid geven over het openstellen van de grenzen voor buitenlandse toeristen. Voor mei en juni regende het afmeldingen, omdat de bed and breakfast oorspronkelijk toen al open zou zijn. "Mensen gaan nog niet boeken, want er is nog veel onduidelijk. Dat is logisch. Ik verwacht in juli geen drukte hier." 

Financieel gezien hebben Miranda en Roy vooralsnog geen problemen. "We redden ons prima. Als de gasten mogen komen, zorgen we dat we er klaar voor zijn."