Wat zijn die geheimzinnige tekens rond het Weerwater?

Geschreven door Redactie

Overal langs het Weerwater in Almere staan geheimzinnige tekens. Ze staan op de bankjes, maar ook in het beton en op de stoep. Wat het precies moet voorstellen, is in eerste instantie niet duidelijk. Mensen op straat zien er verschillende dingen in. 

Twee pubers die voorbij komen op skeelers vinden het maar rare plaatjes. “Is het iemand die lekker ligt en een boekje zit te lezen?” Haar vriendin vervolgt: “Nee, het is misschien gewoon een poppetje dat gaat zwemmen!”. 

Logo 

De gemeente geeft uitsluitsel: het blijkt het logo te zijn van het ‘Rondje Weerwater’, een loop- en fietsroute van ongeveer 7 kilometer rond het Weerwater. Ontwerper Willem van der Laan van de gemeente heeft het logo ontworpen. "Wij hebben het logo bewust speels gehouden. Mensen kunnen er dan van alles in zien. Op de zijkant is het een net een zwemmer, maar je kunt er ook de w van Weerwater in zien."