Walibi Holland opent aanstaande maandag

Geschreven door Redactie

Aanstaande maandag 25 mei 2020 zal Walibi Holland haar poorten weer openen.

De afgelopen weken zijn er veel voorbereidingen getroffen om het park gereed te maken voor een gedoseerde opening.

Door middel van verplichte reservering, introductie van de virtuele wachtrij, duidelijke bewegwijzering en training van de medewerkers kan Walibi Holland weer op een veilige manier openen.   

 

Nieuw bij een bezoek aan Walibi Holland is dat (1) iedereen een ticket moet reserveren via walibi.nl, ook als je al een ticket hebt gekocht op voorhand of via een partner, en (2) dat iedereen een link krijgt per email voor de virtuele wachtrij.  

 

Uit een schouw afgelopen vrijdag is er met Veiligheidsregio Flevoland, Gemeente Dronten, Brandweer en de GGD gebleken dat het park alles in het werk heeft gesteld om met speciale maatregelen open te kunnen voor publiek. 

 

De getroffen maatregelen van Walibi komen uit het ‘Veilig Samen Uit’ protocol van de Club van Elf (branchevereniging van dagattracties) en de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen. Het protocol biedt drie garanties, die passen bij de richtlijnen van het RIVM: 

 

1. Ze zorgen voor 1,5 meter afstand tussen huishoudens. Dat doen ze door een beperkt aantal gasten tegelijk toe te laten. Ook is er een virtuele wachtrij voor alle gasten in het park om ervoor te zorgen dat iedereen zich goed verspreid door het park in plaats van samen te wachten in de wachtrij.  

 

2. Ze zorgen voor voldoende en heldere informatie. In het gehele park zijn begrijpelijke instructies en bewegwijzering aanwezig. Het personeel is bovendien goed getraind en attendeert gasten op de afspraken. 

 

3. Ze zorgen voor extra hygiënemaatregelen. In de vorm van centrale desinfectiepunten en het vaker schoonmaken van belangrijke contactpunten. Waar nodig worden er persoonlijke beschermingsmaterialen ingezet. 

 

Via walibi.nl kunnen gasten zich voorbereiden op een onbezorgd dagje uit. Het is verplicht om je ticket te reserveren via de site. Walibi Holland opent haar poorten om 10.00 


Onze krant nog niet ontvangen?