Facebook verwijderde onjuiste berichten over het coronavirus

Geschreven door Redactie

Ruim zeven miljoen berichten met onjuiste informatie over het COVID-19-virus werden door Facebook verwijderd.

Ook laten ze weten dat de pandemie heeft geleid tot minder handhaving op het gebied van zelfbeschadiging en kindermisbruik op het platform. 

Facebook zegt bij de beoordeling van content afhankelijker van automatisering te zijn geworden, omdat vanwege de COVID-19-pandemie minder medewerkers op kantoor zitten. Dit heeft ertoe geleid dat Facebook minder vaak actie kon ondernemen tegen zelfbeschadiging en seksuele uitbuiting van kinderen op het platform. 

Facebook verwijderde in het tweede kwartaal ook ongeveer 22,5 miljoen haatberichten van het platform. Dat is een flinke stijging ten opzichte van de periode daarvoor. In het eerste kwartaal werden nog 9,6 miljoen dergelijke berichten verwijderd. Volgens Facebook zijn de systemen beter geworden in de herkenning van haatberichten, zodat deze al verwijderd worden voordat iemand ze überhaupt ziet.