Nieuwe wijk krijgt naam 'New Brooklyn'

Geschreven door Redactie

De nieuwste buurt van Almere Poort gaat New Brooklyn heten.

De bouw van de 1400 woningen in Europakwartier Oost start waarschijnlijk eind 2020. 

De wijk wordt rondom de Meent gebouwd, een groen gebied in de vorm van een kruis. De woningen er omheen worden zowel koopwoningen als sociale- en vrije sector huurwoningen. Volgens de gemeente onderscheidt de nieuwe wijk zich door veel groen, ondanks dat de woningen redelijk dicht op elkaar gebouwd worden. 

Wethouder Economische en Ruimtelijke Ontwikkeling, Maaike Veeningen: "Met de ontwikkeling van New Brooklyn zorgen wij dat mensen kunnen gaan wonen in een mooie wijk met een mix aan soorten woningen. Wij hebben in onze stad heel bewust verschillende gebieden en deze buurt met het stedelijk wonen met groen en kindvriendelijk ontwerp, voegt daar weer iets bijzonders aan toe." 

Onze krant nog niet ontvangen?