Stijging huurprijzen provincie onder landelijk gemiddelde

Geschreven door Redactie

De huurprijzen van woningen in Flevoland zijn dit jaar 2,3% hoger dan vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Flevoland zit daarmee iets onder het landelijk gemiddelde van 2,5%.


De cijfers zijn gebaseerd op huurkosten in juli van 2018 en dit jaar. Noord-Holland is de grootste stijger. Huurders betalen daar 3,1% meer dan vorig jaar. Zuid-Holland staat op de tweede plek met een huurprijsstijging van 2,6%. Drenthe staat met 1,9% onderaan wat betreft huurprijsstijging. 


De prijsstijgingen zijn dit jaar een stuk hoger dan in 2018. In Flevoland stegen de prijzen in 2018 ten opzichte van het jaar daarvoor met 1,9%. Volgens het CBS komt de grotere huurstijging vooral doordat de consumentenprijzen zijn gestegen. De maximale huurverhoging wordt namelijk bepaald aan de hand van het inkomen van de huurder, maar ook de inflatie.