3,2 miljoen euro beschikbaar voor Technisch Onderwijs

Er is een groot tekort aan technisch personeel. Daarom stelt het rijk de komende vier jaar in totaal 3,2 miljoen euro beschikbaar via het programma ‘Sterk Techniek Onderwijs Vmbo Almere’. Dit is beschikbaar, mits er genoeg technische bedrijven willen meedoen aan een project dat nu opgezet wordt door Vmbo- en Mbo-scholen om techniek in het onderwijs te stimuleren. Almeerse bedrijven worden opgeroepen door wethouder Maaike Veeningen (Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling) om zich aan te melden voor het project.

De voorwaarde voor bedrijven bij dit project is dat de technische bedrijven via cofinanciering voor 10% meedoen. Dit hoeft overigens niet in een geldelijke bijdrage, maar dat kan ook in natura door bijvoorbeeld een stageplaats beschikbaar te stellen of door als bedrijf les te geven op scholen, aldus Veeningen.

Volgens de wethouder is de realisatie van dit programma ‘uitdagend, maar haalbaar’. Ze was aanwezig bij een bijeenkomst waar diverse technische bedrijven bij aanwezig waren. Op de vraag aan de bedrijven wie er allemaal ondernemer was, gingen alle handen omhoog. Bij vraag twee was het resultaat opzienbarend. “Op de vervolgvraag wie géén personeel zocht, gingen alle handen weer omlaag. Allemaal! Dit geeft aan hoe nijpend dit probleem is. Laat ze zich daarom voor 1 oktober aanmelden voor dit actieplan waarin de scholen maatwerk gaan leveren hoe ze meer leerlingen kunnen betrekken.”

Bedrijven die willen meedoen aan het project kunnen zich aanmelden via: sterktechniekonderwijsalmere@gmail.com