Tactus Verslavingszorg: "zorg om verslavingsgedrag na corona"

Geschreven door Redactie

Preventiemedewerker Laurence de Lacouture van Tactus Verslavingszorg maakt zich zorgen over verslavingsgedrag na de versoepeling van de coronamaatregelen. Zij werkt vooral voor Noordoostpolder, Urk en Dronten. Ze vraagt zich af of er meer verslavingen zichtbaar worden als mensen hun 'gewone' leven weer gaan leven.

"Er gebeurt nu veel in huis, achter gesloten deuren. Bijvoorbeeld met beeldschermgebruik, gamen en beeldbellen. Wat is straks weer gezond gedrag?", vraagt De Lacouture zich af.

Eén wijntje

Als het bijvoorbeeld gaat over drinken, legt De Lacouture uit dat één wijntje per dag mag van de richtlijnen van de overheid. Maar dan is er een verschil tussen het willen van een glas wijn, en het echt nodig hebben van de alcohol. "Moet je die ene of kun je het ook uitstellen? Wat is er aan de hand? Waarom wil ik dit? Kan ik de keuze maken om 'm niet te nemen?"

Advieslijn

Tactus verslavingszorg heeft een advieslijn waar Flevolanders terecht kunnen met vragen over verslavingen, voor henzelf of voor een ander. Het kan over uiteenlopende soorten verslaving gaan, zoals gamen, drinken, gokken of drugs. De advieslijn is te bereiken op 088 382 28 87.

Onze Ambassadeurs