Recept van de week: Snelle pad thai

Geschreven door Redactie

Beroemd in Thailand, het bordje gebakken noedels met een geroerbakt eitje erdoor en pinda's en limoen erover. Erg lekker en snel te bereiden.

De ingrediënten die je voor dit recept nodig hebt zijn:


- 220 gram Koh Thai rice noodles   


- 2 liter kokend water 


- 1 limoen 


- 4 eetlepels vissaus 


- 2 eetlepels donkere basterdsuiker 


- 300 gram kipfilet 


- 50 gram gezouten pinda's  


- 3 eetlepels tamarindepasta 


- 3 middelgrote eieren 


- 3 eetlepels olie  


- 400 gram Thaise wokgroente 


- 125 gram taugé 


Bereiding:  


Doe als eerst de noedels in een ruime kom en schenk er kokend water op tot ze helemaal onderstaan. Dek ze daarna af met vershoudfolie, laat 10 minuten. staan en giet af. Pers ondertussen de limoen uit en meng het sap met de tamarinde, vissaus en suiker. Snijd daarna de kip in stukjes van 1 centimeter. Hak de pinda’s grof. Klop de eieren los met peper en zout. Verhit de olie in een wok en roerbak de eieren 1 min. Schep uit de wok en houd apart. Verhit de olie in de wok en roerbak de kip en roerbakmix 4 minuten. Voeg het tamarinde-vissausmengsel, ei, de taugé en noedels toe en roerbak nog 1 minuut. Bestrooi met de pinda’s en serveer direct. Erg lekker met verse koriander en een schijfje limoen. Eet smakelijk!