Oud-Almeerder op de Filipijnen: "Bouw Crossfit op eiland Siargao logistieke nachtmerrie"

Geschreven door Redactie

De bouw van een sportschool op het eiland Siargao op de Filipijnen, is een logistieke nachtmerrie. Dat zegt Almeerder Mike Breuker, die zes maanden geleden met de bouw van het sportbedrijf op de Filipijnen begon, samen met zakenpartner Daphne Oudshoorn. Breuker: "We zeggen altijd: de Filipijnen lopen 50 jaar achter en dit eiland, Siargao, nog eens 100 jaar." 

Breuker vertelt dat alles uit de steden moet worden geïmporteerd. "En dit eiland zit in het puntje van de oceaan, dus dat is lastig. Sportapparaten uit Amerika lieten zelfs zes maanden op zich wachten." 

Eiland op slot 

Het eiland Siargao ging in maart op slot vanwege de coronamaatregelen. "Maar we mochten gelukkig wel door bouwen. We hebben hier ook geen gevallen van corona gehad. Er was ook geen paniek, geen run op toiletpapier", zegt Breuker grinnikend.  

Versoepelingen 

De coronamaatregelen zijn sinds afgelopen maandag versoepeld. "Er zitten hier nog twee kleine sportscholen op het eiland. Die mogen weer op vijftig procent capaciteit draaien. Maar hoe doe je dat als je zo klein bent?" De restaurants zijn ook weer open. "Maar de toeristen zijn er niet en de expats zijn ook weg, dus dat is wel sneu om te zien", aldus Breuker.  

Bijna klaar 

De bouw van de sportschool vordert langzaam. "We hebben alle timelines de deur uitgegooid door corona, maar de bouw is nu de laatste fase ingegaan. We hebben veel stappen gemaakt. Het gebouw staat. We gokken dat de bouw nog zes tot acht weken duurt. Eind juli gaan we draaien", meldt Breuker trots. 

Onze Ambassadeurs