RIVM: eerste nieuwe ziekenhuisopname door corona in weken

Geschreven door Redactie

De afgelopen dag is er één Flevolander bijgekomen die vanwege besmetting met het coronavirus in het ziekenhuis is opgenomen. Het is de eerste nieuwe patiënt in ruim twee weken tijd. Het gaat om een inwoner van Almere. In onze provincie kwamen er de afgelopen 24 uur geen nieuwe nieuwe sterfgevallen door COVID-19 bij, blijkt uit de nieuwe cijfers van het RIVM.  

In Almere zijn tot nu toe met 30 de meeste coronadoden gemeld. Lelystad volgt met 29, gevolgd door Dronten (11), Noordoostpolder (10), Zeewolde (5) en Urk (4). Het totaal aantal Nederlanders dat zeker is overleden aan de gevolgen van het virus is nu opgelopen tot 6.005, vijftien meer dan donderdag.  

Ziekenhuisopnames 

Tot nu toe is voor 124 Almeerders ziekenhuisopname noodzakelijk geweest. Lelystad komt uit op 64, Dronten op 30, Urk op 22, Noordoostpolder op 14 en Zeewolde op 12. Landelijk gaat het om 11.782 ziekenhuisopnames, elf meer dan donderdag. 

Besmettingen 

Sinds het begin van de pandemie is het virus bij 941 Flevolanders vastgesteld. Sinds donderdag kwamen er drie nieuwe besmettingen bij. Volgens het RIVM zijn er in heel Nederland nu 47.152 positieve tests (+210) geregistreerd.

Onze Ambassadeurs