Minister: geen achterstallig onderhoud Ketelbrug

Geschreven door Redactie

Er is bij de Ketelbrug geen sprake van achterstallig onderhoud. Dat zegt minister Cora van Nieuwenhuizen in haar antwoord op Kamervragen van de VVD.

De partij vroeg vorige maand om opheldering nadat de brug door een storing eind juli twee uur gestremd was voor het wegverkeer. Schepen met een hoge mast konden pas na enkele dagen weer de brug passeren. De VVD wilde weten of dit aan achterstallig onderhoud te wijten was. Maar de minister stelt dat de brug in 2013 is gerenoveerd en sindsdien regulier wordt onderhouden. 

De VVD wilde ook weten hoe vaak er de afgelopen zes jaar storingen aan de brug zijn opgetreden. Volgens de minister gaat het om 16 storingen die gevolgen hadden voor de scheepvaart. Sinds 2013 zijn er volgens haar 7 storingen geweest die hinder voor het wegverkeer veroorzaakten. Daarnaast waren er nog 9 storingen waar verkeer en scheepvaart geen hinder van hebben ondervonden, bijvoorbeeld omdat ze buiten de bedieningsuren van de brug vielen. Stremmingen door kapotgereden slagbomen zijn in de telling van de minister niet meegenomen, omdat het hierbij niet om storingen aan de brug zelf gaat. 

Volgens de minister wordt de brug in de eerste week na een storing extra in de gaten gehouden. Als er aanleiding voor is, wordt er een monteur op de brug gezet zodat die direct kan ingrijpen en de brug handmatig omlaag kan doen.

Onze krant nog niet ontvangen?