Caljouw en Mahulette enkelspelkampioenen op FZ Forza NK 2022

Op de FZ Forza Nederlandse kampioenschappen badminton 2022 in Topsportcentrum Almere hebben Mark Caljouw (mannenenkel) en Gayle Mahulette (vrouwenenkel) zich tot nationaal kampioen gekroond in de enkelspelen.

Caljouw veroverde voor de vijfde keer de nationale titel door in de finale af te rekenen met zijn trainingsmaatje Joran Kweekel. De 27-jarige Caljouw met 21-14 en 21-10 te sterk voor de vier jaar jongere Kweekel.
 
Mahulette, was bij afwezigheid van Soraya de Visch Eijbergen, de grote favoriete en wist dit waar te maken. In de eindstrijd tegen de debuterende finaliste Jaymie Laurens won Mahulette met 21-15 en 21-16 en pakte zo haar vierde nationale titel.
 
In het gemengddubbel veroverden Ties van der Lecq en Debora Jille (2) hun eerste nationale titel in dit onderdeel. In een spannende finale won het duo met 21-17 en 21-18 van het gelegenheidskoppel Robin Tabeling/Jaymie Laurens. Voor Jille was het haar eerste nationale titel.

Later op de dag veroverde Jille samen met Cheryl Seinen haar tweede titel door in de finale van het vrouwendubbel het koppel Myke Halkema/Alyssa Tirtosentono met 21-14 en 22-20 te verslaan.
 
Ties van der Lecq en Robin Tabeling mogen zich een jaar lang nationaal kampioen noemen in het mannendubbel. In de finale waren zij met 21-12 en 21-15 te sterk voor Joran Kweekel/Thomas Wijers.
 
Kijk hier voor alle uitslagen.