De restaurantweken zijn begonnen!

Geschreven door Redactie

Vanaf 23 september tot 13 oktober is het in Flevoland mogelijk om te eten als een pionier, met 80% groen op het bord.

Twaalf restaurants (waaronder het ROC restaurant Hommeles, met negen groepen van getalenteerde aspirant-chefs) bereiden hun heerlijkste pionierdis en wachten op jouw stem.   

Waar kun je eten? Er kan gegeten worden in drie restaurants in Almere, zes in Lelystad, één in Biddinghuizen en twee restaurants in Emmeloord. De deelnemerslijst wordt nog uitgebreid, voor de meest actuele informatie kijk op eetasleenpionier.nl.   

Proef, stem en win! Flevolanders kunnen de gerechten proeven, hun online stem uitbrengen op hun favoriete pioniersdis en zo kans maken op een dinerbon t.w.v. € 100,- bij het winnende restaurant. De (aspirant) kok met de meeste stemmen mag, samen met 7 andere koks, deelnemen aan de finale cook-off op 16 oktober. De winnende kok krijgt de kans om zijn pionierisdis aan het internationale publiek tijdens de Floriade te laten proeven en ontvangt een uitgebreid prijzenpakket met o.a. een dag meelopen met masterchef Luc Kusters van Bolenius Restaurant op de Amsterdamse Zuidas. Met als afsluiting van de dag een diner en overnachting in Hotel QO in Amsterdam.     

Proeftuin Growing Green Proteins De challenge is onderdeel van de proeftuin Growing Green Proteins, die de economische kansen én de uitdagingen van de eiwittransitie onderzoekt. Op de Floriade Expo 2022 presenteren we de pilots in ons Innovatiepaviljoen. De proeftuin is onderdeel van de Agro Innovatiemotor van Landbouw Meerdere Smaken. 

Onze Ambassadeurs