Online sportlessen voor thuiszorgcliënten

Geschreven door Redactie

Woonzorg Flevoland biedt sinds kort gratis online sportlessen aan voor thuiszorgcliënten. De lessen moeten de cliënten enthousiast maken om in beweging te blijven, juist nu in het coronatijdperk.

De lessen zijn een combinatie van kracht- en ontspanningsoefeningen. De oefeningen zijn simpel zodat hopelijk iedereen ze uit kan voeren. Dit kan zowel zittend als staand. "We beginnen de les vaak met een oefening om energie op te wekken. Dat kan zoiets simpels zijn als de handen boven het hoofd houden en ze vanuit de pols losschudden", vertelt Lobke Brouwer, yogadocent en leefstijlcoach van Gezonde Wijkaanpak. Dat is een instantie die in Lelystad acties onderneemt om wijkbewoners helpen naar een gezondere leefstijl. Samen met leefstijlcoach Gerjan Gosselink van Topfit Fysiotherapie, zorgt Brouwer voor de invulling van de sportlessen. "Voor elke oefening geven we een optie op niveau. Kun je niet staan als we de heupen losdraaien? Dan doe je dat zittend vanuit je stoel. Lukt dat niet, dan vraag ik om de rug hol en bol te maken."

De video's duren ongeveer 30 minuten en zijn begonnen als een initiatief tijdens de coronacrisis. Volgens Ellen van der Velden van Woonzorg Flevoland komen er veel positieve reacties op binnen. Het is dan ook de bedoeling de online lessen voort te zetten.

Onze Ambassadeurs