Huisartsenzorg in Almere, een update

Geschreven door Redactie

Het aantal patiënten met coronaklachten neemt af en de huisartsenzorg in Almere past zich voorzichtig aan. Gezondheidscentrum Parkwijk is overdag weer in gebruik genomen als gezondheidscentrum en geen coronalocatie meer. Sinds dinsdag 2 juni is de Huisartsenpost van de tijdelijke locatie in gezondheidscentrum Parkwijk weer terug verhuisd naar de ‘oude stek’ in het Flevoziekenhuis. De Huisartsenpost in het Flevoziekenhuis is alleen voor mensen met luchtwegklachten. Mensen zonder luchtwegklachten kunnen terecht in Medi-Mere Poort, de andere tijdelijke locatie van de Huisartsenpost. U kunt op beide locaties terecht buiten kantoortijd en uitsluitend op afspraak.

‘Anderhalve meter praktijk’

Patiënten met luchtwegklachten kunnen weer terecht in de eigen huisartsenpraktijk. Zij hoeven daarvoor niet meer naar Parkwijk. Uw huisarts helpt u zoveel mogelijk op afstand: per mail, telefonisch of via beeldbellen. Na het eerste telefonische of digitale contact, kan de huisarts samen met u besluiten dat het verstandig is dat u toch naar het spreekuur komt. Alle huisartsenpraktijken hebben maatregelen genomen om uw bezoek veilig te laten verlopen en zijn ingericht als ‘anderhalve meter’ praktijk.

Bel eerst voor de beste zorg

Het is belangrijk dat u bij klachten of vragen over uw gezondheid contact opneemt met uw huisarts. Bel op werkdagen uw eigen huisarts, en na kantoortijden de Huisartsenpost via telefoonnummer 0900 –203 0203. Komt u alstublieft alleen op afspraak. Als u belt bekijken we waar en wanneer u het beste geholpen kan worden. Zo zorgen we samen dat u de juiste zorg op de juiste plek krijgt.


Onze Ambassadeurs