Maak zelf je Halloween kostuum

Geschreven door Redactie

Een Halloween kostuum hoeft helemaal niet duur te zijn, maak hem gewoon zelf!

Heeft je kind deze maand een Halloweenfeestje? Mag hij /zij verkleed komen op school maar heb je geen zin om heel veel geld uit te geven aan een kostuum? Met een van deze kostuums steelt je kind de show én ze zijn supermakkelijk zelf te maken! Boef Een simpele zwarte broek en een streepjes trui en je bent er al bij na! Wat je verder nodig hebt zijn een zwarte muts, een tas met een euroteken erop voor de “buit” en een zwart masker. Die laatste twee dingen kan je natuurlijk heel makkelijk zelf maken. Neem een witte kussensloop, en teken daar een euroteken op met zwarte stift. Knoop hem dicht met een stukje touw en de zak is klaar voor de buit. Je hebt vast wel ergens een zwart T-shirt liggen die niet meer wordt gedragen. Hier kun je een masker uitknippen, knoop hem vast en je hebt een mooi masker! Zo, jouw kind is er klaar voor! Wasmachine De wasmachine is een simpel, maar toch origineel kostuum, en je maakt het gewoon van een kartonnen doos! Schilder de doos wit, en maak er een rond raampje in. Bijvoorbeeld met een plasticje dat je tegen de doos plakt met een sok erachter. Maak in de doos twee gaten waar de armen doorheen kunnen, en een groot gat voor het hoofd. De onder- kant van de doos is uiteraard open. Plak naast het gat voor het hoofd een lege fles wasmiddel en wassen maar! Duiker Dit is echt het makkelijkste kostuum, maar wel superleuk. Iedereen heeft wel lege flessen in huis. Schilder twee flessen in een leuke felle kleur. Bind de twee flessen aan elkaar met tape. Maak aan beide flessen een touw vast zodat je de flessen op je rug kan dragen. Een leuke duikbril erbij en het kostuum is helemaal af! Je kind kan er ook nog een snorkel bij dragen om het kostuum een extraatje te geven.