National Cinnamon Bun Day

Geschreven door Redactie

National Cinnamon Bun Day op 4 oktober verzoet ons met een Scandinavisch gebakje.

Dit warme broodje wervelt een gistachtig deeg in suiker en kaneel samen. Geserveerd met koffie of thee en genoten met een goed boek, een vriend of een dansfeest (oordeel niet), het troost op koude herfstdagen.

Ondanks alle suiker in de recepten, heeft kaneel veel voordelen. Omdat het boordevol antioxidanten zit, beschermt het de cellen tegen de vrije radicalen die een rol kunnen spelen bij hartaandoeningen en kanker.

Het helpt ook om ontstekingen te verminderen. Kaneel kan ook infecties verminderen of helpen bestrijden. Deze eigenschappen zijn ook voordelen van antioxidanten.

Een ander voordeel is het verminderen van het risico op hartaandoeningen door de bloeddruk, slechte cholesterol en triglyceriden te verlagen.

Een van de meest essentiële voordelen van kaneel is echter hoe de bloedsuikerspiegel wordt beïnvloed. Het kan de gevoeligheid voor het hormoon insuline helpen verbeteren en mensen met diabetes helpen hun aandoening te behandelen.

Maak heerlijke kaneelbroodjes. Of bezoek je favoriete coffeeshop en bestel er een. Je kunt zelfs delen. Het is de beste manier om #CelebrateEveryDay te vieren. Als je dat doet, zorg er dan voor dat je #CinnamonBunDay ook gebruikt om op sociale media te posten!