Oud-Almeerder in Noorwegen: "Geen spijt dat ik hierheen ben gegaan"

Geschreven door Redactie

"Ik heb er geen spijt van dat ik hierheen ben gegaan." Dat zegt oud-Almeerder Jesper de Horde, die in Noorwegen woont. 

Negen jaar geleden is hij daarheen verhuisd met zijn ouders. "Ik twijfelde, maar mijn oud-mentor, Almeerder Ton Theunis, zei: Waarom probeer je het niet?" Theunis kent genoeg mensen die de kans hebben gehad naar het buitenland te gaan en die niet genomen hebben. De Horde is blij dat hij het advies heeft aangenomen en toch gegaan is. "De eerste paar jaar was lastig, omdat je nieuwe contacten op moet bouwen en alles opnieuw moet doen. Maar het is hier toch wat makkelijker", aldus De Horde.  

Eigen bierbrouwerij 

De Horde is in Noorwegen een bierbrouwerij aan het opzetten. "Ik heb een passie voor bier sinds mijn zestiende. Ik wil mensen laten proeven hoe ik vind dat bier moet smaken," vertelt De Horde. "Het is niet makkelijk om hier een brouwerij te starten. Het is heel veel papierwerk en alles moet tegelijk." 

Versoepeling coronamaatregelen 

De coronamaatregelen worden ook in Noorwegen langzaam versoepeld. "De grenzen gaan hier weer open voor landen met soortgelijke maatregelen, zoals Denemarken. Voor Zweden en Nederland blijven de grenzen nog gesloten", meldt De Horde. "Iedereen is hier wel bezig met de coronamaatregelen. Iedereen wil de ouderen beschermen en houdt zich aan de regels."

Onze Ambassadeurs