“De magie van architectuur” in Casa Casla

Geschreven door Redactie

Vanaf vrijdag 20 mei zijn enkele fotografische werken van de Almeerse fotografe Ana Carvalho tentoongesteld in Casa Casla.

Ana Carvalho is een Almeerse/Portugese beeldend kunstenaar gevestigd in Lissabon en Almere.

De afgelopen zeven7en jaar hee? ze zich gefocust op digitaal ontwerp en strategie, waarbij ze zintuiglijke concepten verkent. Ana hee? haar werk op verschillende tentoonstellingen in Portugal, België, Frankrijk en Nederland gepresenteerd.

De magie van architectuur

De exposi7e in Casa Casla toont fotografisch werk rond het thema architectuur. Ana zegt hier zelf over:

“ Toen wij in 2009 in Almere kwamen wonen, was het eerste wat me opviel de architectonische rijkdom van de stad. Vooral wat kleuren betreft, en dan met name het rood, de kleur die mij zo fascineert. Op grond daarvan ben ik sindsdien ook in andere steden beter gaan letten op de lijnen en vormen van gebouwen, op hun geometrie. Het groeide bijna uit tot een obsessie, die me naar de abstractie en het wezen van structuren en details hee? gevoerd.”

Het werk van Ana zal gedurende een maand op afspraak te bezichtigen zijn. De vernissage van deze tentoonstelling is op donderdag 19 mei om 19:30 uur.

Casa Casla; een ontmoetinngsplaats van en voor Almeerders

Casa Casla, gevestigd aan het Weerwaterplein 3 in Almere Stad is een ontmoetingsplaats van en voor Almeerders. De programmering bestaat onder andere uit exposities van lokale kunstenaars en debatavonden over actuele onderwerpen, met als doel Casa Casla een toegankelijke culturele broedplaats in de stad te laten zijn. Een plek waar Almeerders graag naar binnen lopen en hun ac7viteiten organiseren.
Casa Casla programmeert dit jaar een serie tentoonstellingen van uiteenlopende Almeerse kunstenaars.