Nationale Skip the Straw Day!

Geschreven door Redactie

Op de vierde vrijdag in februari vragen The Coral Keepers je om een ​​andere manier te bedenken op Nationale Skip the Straw Day!

Al duizenden jaren genieten mensen ervan een verfrissend drankje door een cilindrische buis te slurpen. Als Marvin Stone (de uitvinder van het eerste papieren rietje in 1888) vandaag nog zou leven, zou hij geschokt zijn te weten van de vijf grote delen van de oceaan, gyres genaamd, waar plastic afval wordt verzameld. De stromingen van de zee creëren vortexen die plastic opsluiten, en in de collectie bevinden zich plastic rietjes.

Rietjes en ander plastic veroorzaken op vele manieren schade aan het leven in zee. Vogels, vissen en ander zeeleven consumeren plastic per ongeluk of wanneer ze het voor voedsel aanzien. Kunststoffen zijn niet biologisch afbreekbaar. Ze vallen uiteen in kleinere en fijnere, microscopisch kleine stukjes. Wanneer kunststoffen afbreken, produceren ze bisfenol A (BPA) dat interfereert met de voortplantingssystemen in het zeeleven. Het produceert ook styreenmonomeer, dat vermoedelijk kankerverwekkend is.

We kunnen je allerlei andere statistieken geven om je te overtuigen om op Nationale Skip the Straw Day (en op andere dagen) Skip the Straw te doen, maar we laten je liever zien hoe.

Voor de meesten van ons is de gemakkelijkste manier om het glas op te pakken en het achterover te kantelen, zoals onze ouders ons leerden te doen toen we vier of vijf waren. Het kan enige oefening vergen en misschien beide handen. Er zijn ook andere leuke, milieuvriendelijke, gezonde opties voor rietjes.

Probeer deze:
- Bamboe rietjes zijn hernieuwbaar, herbruikbaar en biologisch afbreekbaar.
- Papieren rietjes zijn weliswaar nog wegwerpbaar, maar biologisch afbreekbaar en afkomstig uit een hernieuwbare bron.
- Glazen rietjes zijn verkrijgbaar in duurzame, kleurrijke ontwerpen die geschikt zijn voor een verscheidenheid aan dranken.
-  Roestvrijstalen rietjes zijn een optie voor degenen onder ons die onze koude dranken graag koud hebben!

- rijwilligerswerk om te helpen bij het opruimen van uw plaatselijke stranden, parken of buurten. Let op hoeveel rietjes er in al het afval zitten.
- Vooruit plannen. Ga je vaak naar fastfoodrestaurants of krijg je drankjes om mee te nemen? Vaak krijg je het rietje voordat je de kans hebt om nee te zeggen. Wees voorbereid wanneer je bestelt om je drankje zonder rietje te vragen.

Deel jouw oplossingen en gebruik #SkipTheStrawDay op sociale media.


Onze Ambassadeurs