Geniet van de tulpen in Nederland

Geschreven door Redactie

Het tulpenseizoen in Nederland markeert het begin van de lente. De kleurrijke bloemen en de stijgende temperaturen maken veel mensen van over de hele wereld blij.

Als je in Nederland bent, zie je van december tot ongeveer mei tulpen in de bloemenwinkels. Deze tulpen groeien niet op bloemenvelden maar in kassen. In december, januari en februari zie je geen tulpenvelden. Een bloeiend tulpenveld in maart is ook zeer zeldzaam maar mogelijk. De meeste mensen willen de tulpenvelden buiten zien. De beste maand om tulpen in Nederland te zien is april. De meeste kans op de mooiste tulpenvelden is van half april tot begin mei 2022.

De beroemde tulpenvelden in Nederland bloeien in het voorjaar, maar als je de felle kleuren van de tulpenvelden wilt zien, moet je je reis plannen. Lastig hierbij is dat het weer een belangrijke factor is bij het bepalen wanneer de tulpenvelden bloeien.

Tulpen die op de tulpenvelden groeien, worden meestal voor de bloembol gekweekt en niet voor de bloem zelf. De meeste tulpenvelden gaan dan ook na 2 of 3 weken bloei op kop zodat er meer energie naar de bloembol kan gaan in plaats van naar de bloem. In de Keukenhoftuinen en bij de tulpenshowtuinen worden de tulpen niet teruggesnoeid en bloeien de tulpen daar dan ook tot half mei.

Onze Ambassadeurs