Nationale Margarita-dag

Geschreven door Redactie

Nationale Margarita-dag op 22 februari omrandt een glas met zout en serveert een drankje dat smaakt naar de zomerzon.

Bekend als de meest voorkomende cocktail op basis van tequila die in de Verenigde Staten wordt geserveerd, is de margarita een cocktail die bestaat uit tequila, triple sec en limoen- of citroensap. Een belangrijk ingrediënt is het vers geperste limoensap. In de Verenigde Staten is de dikhuidige Perzische limoen de meest voorkomende limoen. Wanneer margarita's met citroenen worden gemaakt, zijn ze veel zachter van smaak.

Als het gaat om het uitzoeken van de legendes die verband houden met de oorsprong van de margarita, zijn er veel. Twee dingen zijn zeker; de cocktail bevatte tequila en de barman maakte de rand van het glas met zout. In Mexico, wanneer je pure tequila dronk (vooral als de kwaliteit slecht was), was de beste manier om het in één teug te drinken, op een schijfje limoen te zuigen en een scheutje zout van de rug van je hand te likken.

Het is logisch dat het zout de limoen en de tequila volgde naar het margarita-glas. Tegenwoordig is limoen niet de enige smaak van margarita, en de specialisten achter de bar zijn creatief bezig met het mengen van gedroogde kruiden, geïnfuseerde suikers en exotische zouten om zowel de presentatie van het glas als de smaak van de cocktail te verbeteren.

Wat kun je doen vandaag?

- Mix thuis een margarita.
- Vraag je favoriete barman om er een voor je te maken. Laat ook een grote Margarita Day-tip achter!
- Deel je favoriete smaak van margarita en ontdek menu's voor nieuwe.
- Laat ons weten hoe je het viert door #NationalMargaritaDay te gebruiken om op sociale media te posten. Denk eraan, drink altijd verantwoord en drink nooit en rijd nooit.


Onze Ambassadeurs