Wat eten we vanavond?

Geschreven door Redactie

Rijstsalade met wortel, sinaasappel en noten 

 Ingrediënten voor 2 personen 

  • 100 gr (ongekookt gewogen) zilvervliesrijst 
  • 250 gr broccoli 
  • 2 sinaasappels 
  • Stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)  
  • 1 eetlepel olijfolie 
  • 250 gr wortels 
  • Een handje verse peterselie en 4 takjes bieslook 
  • 50 gram cashewnoten 
  • Halve citroen 

 

Bereiding 

1. Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. 

2. Snijd de broccoli in stukjes en leg deze in kokend water en kook voor 5 minuten. 

3. Schil 1 sinaasappel en snijd in blokjes. 

4. Pers de andere sinaasappel uit en vang het sap op. 

5. Doe het stukje gember in de knoflookpers en knijp uit. 

6. Klop een dressing van het sinaasappelsap, de olijfolie, de gember en wat peper. 

7. Maak de wortel schoon en rasp hem grof. Meng er de dressing door.  

8. Meng dit met de rijst en de broccoli. 

9. Was de peterselie en bieslook en knip ze klein.  

10. Maak de salade op smaak met de kruiden, peper en eventueel nog wat citroensap. 

11. Hak de cashewnoten grof en schep ze er door. 


Onze Ambassadeurs