Seizoen Football Academy abrupt ten einde

Geschreven door Redactie

Het kabinet heeft gisteren bekend gemaakt dat de bestaande coronamaatregelen op zijn minst tot en met 28 april van kracht blijven. Deze beslissing heeft uiteraard ook impact op de sport. Zo werd meteen duidelijk dat het seizoen voor het amateurvoetbal per direct wordt beëindigd. Voor Almere City FC betekent dit voor alle teams einde seizoen, met uitzondering van het eerste elftal. Zij zijn nog in afwachting van een concrete beslissing over het al dan niet vervolgen van de Keuken Kampioen Divisie na 1 juni aanstaande. 

Er is dit seizoen bij alle stopgezette competities geen sprake van kampioenen en degradanten, waardoor voor het volgende seizoen dezelfde indeling geldt. Wel heeft Almere City FC reeds een verandering van de structuur van de Loogman Carwash Football Academy aangekondigd en doorgevoerd. De jeugdopleiding bestaat volgend jaar uit een O21 (Jong), O18, O17, O16 en een talentenploeg. In de komende weken worden de selecties van de respectievelijke teams vormgegeven. 

Vandaag bespreekt de UEFA met alle aangesloten voetbalbonden de ontstane situaties in de hoogste nationale voetbalcompetities. Almere City FC is dagelijks in contact met de bonden van betaald voetbal (verenigd in KNVB, ECV en CED) en volgt zoals steeds strikt het beleid van overheid en RIVM. De nationale gezondheid, inclusief die van voetballers, trainers en scheidsrechters, is hierbij steeds het uitgangspunt.