Tekort jeugdzorgwerkers een gevaar voor kinderen

Geschreven door Redactie

Kinderrechters noemen het tekort aan jeugdzorgwerkers een gevaar voor kinderen. Het tekort zorgt ervoor dat wachtlijsten voor kinderen bij de jeugdbescherming groeien. Tientallen geanonimiseerde zaken zijn door de rechters openbaar gedeeld op rechtspraak.nl. Dit deden zij om te laten zien met wat voor soort problemen kinderen allemaal te maken krijgen. Dat meldt RTL Nieuws vandaag. 

Kinderrechter Susanne Tempel, werkzaam bij rechtbank Zeeland-West-Brabant, verteld aan RTL nieuws hoe het tekort aan jeugdzorgwerkers al maanden een groeiend probleem is. Tempel publiceerde zo’n elf uitspraken waar geen jeugdzorgwerker bij betrokken is. “Door ze online te zetten, willen we laten zien wat er zoal bij de gezinnen speelt en waarom het zo belangrijk is dat er een oplossing komt", aldus de kinderrechter.

Bestuurder René Meuwissen van de Jeugdbescherming Brabant erkent het tekort aan zorgwerkers. Tegen RTL nieuws zegt hij dat ze bezig zijn met nieuwe mensen te werven, maar dat dit niet goed lukt. De uitstroom van personeel is groot, mede dankzij de hoge werkdruk.


Onze Ambassadeurs