Almere City FC huurt Michael Woud van Willem II

Geschreven door Redactie

Michael Woud is het komende seizoen speler van Almere City FC. De 21-jarige doelman wordt voor een jaar gehuurd van Willem II. Na het vertrek van Joshua Smits heeft de clubleiding snel geschakeld, waardoor hoofdtrainer Ole Tobiasen weer de beschikking heeft over drie doelmannen in zijn selectie. 

De in Auckland geboren Woud speelde in de jeugd van het Nieuw-Zeelandse Wanderers SC, waarna hij in 2015 de overstap maakte naar Sunderland. Bij deze Engelse club doorliep hij nog drie jaar de jeugdopleiding, voordat hij in 2018 een contract tekende bij Willem II. In Tilburg heeft hij inmiddels vijf Eredivisiewedstrijden achter zijn naam staan en kwam hij veelvuldig in actie voor de beloftenploeg. 

Op 7 juni 2018 maakte Woud zijn debuut voor het nationale elftal van Nieuw-Zeeland. De goalie, die ook voor de verschillende nationale jeugdteams in actie kwam, stond tweemaal onder de lat bij een A-interland. Tevens zou hij dit jaar met de O23-selectie deelnemen aan de Olympische Spelen, maar dat toernooi is door de coronacrisis met een jaar uitgesteld. 

,,Dit is een goede stap in mijn carrière. Mijn doel is om eerste keeper te worden bij Almere City FC en veel wedstrijden te spelen”, reageert Woud. ,,Ik wil hier beter worden en met de ploeg strijden om promotie. Dat is het doel van Almere City FC en daar lever ik graag een bijdrage aan.” 

Technisch manager Teun Jacobs: ,,Michael is een talentvolle doelman die een deel van zijn opleiding heeft genoten bij Sunderland en ook reeds zijn debuut heeft gemaakt als international. Het is een fysiek sterke jongen, die daardoor heerst in het zestienmetergebied en bovendien goed kan meevoetballen. Wij zijn blij dat we hem hebben kunnen vastleggen.”

Onze Ambassadeurs