Weer jonge zeearend in Lepelaarplassen

Geschreven door Redactie

Net als vorig jaar is in de Lepelaarplassen bij Almere een zeearendjong uit het ei gekropen, meldt Het Flevo-landschap. Net als het jong Jannie vorig jaar gaat het ook nu om een vrouwtje.

Het jong werd al in het voorjaar uitgebroed, maar Het Flevo-landschap hield dat stil omdat zeearenden erg slecht reageren op verstoring. De nieuwe zeearend is al in mei geringd en heeft het nummer 'WN19' gekregen.

De nog naamloze zeearend heeft het nest inmiddels verlaten. Flevo-landschap denkt dat ze de komende tijd goed te zien zal zijn vanuit De Lepelaar-hut aan de centrale plas. De oudervogels jagen daar op karpers en watervogels en voeren de jonge vogels regelmatig.

Het gaat goed met de zeearend in Nederland, meldt Het Flevo-landschap. "Toch blijft zo'n geboorte erg bijzonder. Dat zeearenden, top roofdieren uit de voedselketen, het zo goed naar hun zin hebben in de Lepelaarplassen is een signaal dat het gebied ecologisch gezond is."