4 juli: Dag van het Paard

Geschreven door Redactie

Het was op 4 juli de dag van het paard. Het paard is een belangrijk dier. Tegenwoordig vooral ter vermaak om eens lekker mee door de branding of door het bos te rijden, vroeger ook als transport- en werkmiddel.

Het is dan ook moeilijk te ontkennen hoe belangrijk dit edele beest dier heeft betekent voor onze wereld. Ook nu geniet het paard nog veel populariteit, waardoor er meerdere Dagen van het Paard worden georganiseerd. Eén daarvan is 4 juli 2020.

Vorig jaar werd De Dag van het Paard op de Veluwe zelfs het 'Weekend van het Paard' geworden. Organisator Staatsbosbeheer had besloten het evenement uit te breiden naar de zaterdag én de zondag. Tijdens het Weekend van het Paard was er op de hele Veluwe meer dan genoeg te doen omtrent paarden, zoals demonstraties en concoursen. Door de corona-maatregelen heeft de organisatie besloten het dit jaar niet te doen.