Heeft Almere Duin de beste strandtent van Flevoland?

Geschreven door Redactie

Watersportcentrum Sail Today en strandpaviljoen Harbor House denken een goede kans te maken om de beste strandtent van Flevoland te worden. De paviljoens zitten langs het strand van Almere Duin, met uitzicht op het IJmeer.


Omroep Flevoland bezoekt de komende week strandtenten die nog in de race zijn. De verkiezing is een landelijke wedstrijd georganiseerd door Strand Nederland. De organisatie heeft twaalf strandtenten in onze provincie geselecteerd, die ook kans maken op de landelijke titel. 

Bij strandtent Sail Today is er vooral veel aandacht voor watersport. Het is misschien niet een plek die je zou bezoeken voor een uitgebreide lunch, maar je kunt er wel terecht voor een kop koffie of een tosti. Toch is de strandtent in de race om de beste van Flevoland te worden. Eigenaar Roeland Touwen heeft daar wel een verklaring voor: "We zitten op een super mooie plek." Dertien jaar geleden kreeg hij de kans om het strandpaviljoen over te nemen. Sinds vier maanden richt hij zich voornamelijk op het geven van surf- en zeillessen. Een uitgebreide lunch is te krijgen in de horecazaak ernaast.

Vijfhonderd meter verderop zit langs hetzelfde strand Harbor House. Ellis Krijger is sinds 2017 eigenaresse van het strandpaviljoen. Ze verwachtte niet dat ze ook dit jaar genomineerd zou worden voor de titel. In de zaak zijn veel corona-maatregelen genomen. Er zijn desinfectiepompen, de tafels staan anderhalve meter uit elkaar en alles wordt goed schoongemaakt. Niet zonder reden: de eigenaresse heeft zelf corona gehad. Ze denkt met Harbor House een goede kans te maken op de overwinning.

De inzendtermijn sluit op 15 juli a.s.

Onze Ambassadeurs