Nog geen toeristen in Cambodja, aldus oud-Almeerder

Geschreven door Redactie

"Alles is hier open. Er zijn alleen geen toeristen." Dat meldt oud-Almeerder Peterhans Koperberg vanuit Cambodja. "We verwachten dat er pas weer in november 2021 toeristen komen als het hoogseizoen begint." Koperberg had een guest-house in Cambodja, maar door de corona-maatregelen kwamen er geen toeristen meer en heeft hij de deuren moeten sluiten.


Voor toeristen is het niet aantrekkelijk om nu naar Cambodja te reizen. "Om het land in te komen, moet je een gezondheidsverklaring hebben, een negatieve COVID-test en een reisverzekering van minimaal 50.000 dollar. En je moet een borgsom van 3000 dollar betalen. Mocht er dan iemand van jouw vlucht positief getest zijn dan moet je twee weken in quarantaine. Dat gaat dan van je borgsom af", legt Koperberg uit. 


Inmiddels is Koperberg begonnen aan een nieuwe baan bij een bedrijf dat communicatie voor justitiële inrichtingen verzorgt. Jaren geleden was Koperberg directeur van de gevangenis in Lelystad. Eigenlijk wil hij dat beroep in Australie uitoefenen, maar dat land zit voorlopig nog op slot.


Onze Ambassadeurs