Keolis-werknemers halen 1200 handtekeningen op

Geschreven door Redactie

1200 personen hebben een petitie ondertekend van werknemers van vervoersbedrijf Keolis. Dat meldt Omroep Gelderland. Het personeel is het niet eens met het voorgenomen besluit van de provincies Flevoland, Overijssel en Gelderland om de aanbesteding voor het busvervoer in de regio IJssel-Vecht in te trekken. Ze hopen met de petitie de provincies nog op andere gedachten te kunnen brengen. 

De provincies willen het aanstaande contract met Keolis intrekken, omdat de vervoerder vals heeft gespeeld door geheime afspraken te maken met busfabrikanten. Het vervoersbedrijf zou vanaf 13 december het streekvervoer in Overijssel uitvoeren, vanaf september 2021 het stadsvervoer in Lelystad en vanaf december 2023 het vervoer in Flevoland en Gelderland (IJsselmond).

Als de vervoerder vanaf 13 december inderdaad de geplande lijnen niet gaat rijden, wordt het bedrijf volgens Gerrit Vink, voorzitter van de Centrale Ondernemingsraad, flink geraakt. Als er drastisch bezuinigd moet worden, betekent dat minder bussen en minder personeel. Vanwege de aanbesteding was het werven en aannemen van nieuw personeel bij Keolis al in volle gang.

Vooral de reiziger wordt flink de dupe, denkt Vink. Als Keolis per 12 december stopt met openbaar vervoer, zal een andere vervoerder voor die tijd aan 250 bussen en bijhorende standplaatsen moeten komen. Dat ziet hij niet snel gebeuren in een tijd waarin vervoersbedrijven dreigen om te vallen.


Onze Ambassadeurs
Onze krant nog niet ontvangen?