Oplichtende klusjesmannen op heterdaad betrapt

Geschreven door Redactie

De Almeerse politie heeft het afgelopen weekend dankzij een oplettende bank twee oplichters aangehouden die probeerden een oudere vrouw duizenden euro's afhandig te maken.

Het fraudeteam van de bank blokkeerde de rekening van het slachtoffer omdat er bij diverse pinautomaten was geprobeerd om flinke geldbedragen op te nemen. Dit lukte niet vanwege de opnamelimiet op het pasje. Toen de vrouw met haar bank belde, hoorde de bankmedewerker hoe een onbekende man zich met het gesprek bemoeide. Daarop sloeg de bank alarm.

Agenten die naar de woning van de vrouw gingen, troffen daar twee mannen aan. Het bleek te gaan om 'klusjesmannen', die in eerste instantie voor 40 euro de dakgoot van het huis van de vrouw zouden schoonmaken. Vervolgens vertelden ze haar dat er problemen waren met het dak. Het zou lekken, er zouden problemen zijn met de nok en de schoorsteen was ook niet goed. Ook moest er een raam vervangen worden.

Internetbankieren via telefoon klusjesman

De mannen wilden dat allemaal repareren voor een kleine 5000 euro. Om dat te betalen, ging de vrouw met de mannen langs een aantal geldautomaten. Toen bleek dat ze niet zoveel contant geld mocht opnemen, stelden de mannen voor dat ze hun mobiele telefoon zou gebruiken voor internetbankieren. Dat lukte niet, omdat de bank inmiddels de rekening had geblokkeerd.

De klusjesmannen lieten de vrouw afgelopen zaterdag met de bank bellen om het probleem op te lossen. Daarbij kwamen ze ook zelf aan de lijn, waarop de bank de politie inschakelde. De oplichtende klusjesmannen zijn aangehouden en de vrouw heeft aangifte gedaan.

Onze Ambassadeurs