Freeroad draagt bij aan een beter milieu door LED verlichting

Geschreven door Redactie

Freeroad Almere heeft in maart LED verlichting laten plaatsen.

Duurzaamheid is namelijk een belangrijk item voor de autodealer in Almere.

Het bedrijf hanteert een duurzame bedrijfsvoering waarvoor ze onlangs het certificaat ‘Erkend Duurzaam’ van het IvDM (Instituut voor Duurzame Mobiliteit) in ontvangst mochten nemen. Door LED verlichting te plaatsen, wordt het duurzaam ondernemen verder geoptimaliseerd. 

Freeroad heeft twee locaties in Almere en Zwolle. De locatie in Almere heeft LED verlichting van LED leverancier Saled laten plaatsen in acht verschillende ruimtes. De oude T8 lampen zijn vervangen door Retrofit verlichting. Daarnaast zijn er in veel ruimtes bewegingssensoren toegepast. De verlichting werkt dan alleen wanneer er beweging wordt geconstateerd. Hierdoor gaat het bedrijf nog meer besparen. 

Terugverdientijd van 2 jaar 

Door LED verlichting te plaatsen gaat Freeroad jaarlijks maar liefst 66% besparen op de energierekening. Daarmee is de LED verlichting terugverdiend na 2.2 jaar. Ook draagt het bedrijf bij aan het milieu door de CO2 uitstoot te reduceren met 12.267 kilo en de zwaveluitstoot met 5.214 kilogram. Kijk voor meer informatie over de LED-leverancier op de website van Saled

De huidige armaturen behouden met Retrofit 

Freeroad heeft gekozen voor de Retrofit oplossing. Retrofit wordt vaak toegepast wanneer de huidige armaturen nog in een goede staat verkeren en niet vervangen hoeven worden. Door de armaturen te behouden wordt er voorkomen dat er onnodige kosten gemaakt worden en het hergebruiken van materialen draagt ook bij aan het milieu. 

Onze Ambassadeurs