Rode Kruis geeft eten aan mensen die baan kwijt zijn

Geschreven door Redactie

Nu het corona virus weer in volle vaart door Nederland raast, kunnen steeds meer mensen hun werk niet meer doen.

Sommige van die mensen hebben niet genoeg geld meer om hun eten te betalen. Voor die mensen komt hulporganisatie Het Rode Kruis in actie.

In Nederland komen steeds meer gezinnen geld tekort voor een gezonde maaltijd. Veel mensen kunnen dan bijvoorbeeld aankloppen bij de Voedselbank, maar voor sommigen gaat dat niet. Bijvoorbeeld mensen die wel in Nederland wonen, maar geen verblijfsvergunning hebben. Ook is (financiële) hulp moeilijker te krijgen voor mensen die zwart werk doen. Dat betekent dat je geen belasting betaalt over het geld dat je verdient. Maar het betekent ook dat je minder rechten hebt. Voor die mensen zet Het Rode Kruis zich in. De organisatie is gestart met een actie, waarmee ze wekelijks drieduizend mensen in Nederland helpen aan boodschappen. Het doel is om ze de komende weken tenminste één maaltijd per dag te geven. ‘We willen tot het einde van het jaar mensen kunnen blijven ondersteunen’, zegt een woordvoerder. Mensen die willen doneren, kunnen hun bijdrage storten op giro 7244. Doneren op de website is ook mogelijk.