Smaackmakers wil eten in centrum gezonder maken

Geschreven door Redactie

Het eten in het centrum van Almere Stad moet gezonder en duurzamer. Dat is de missie van Smaackmakers. Om dat voor elkaar te krijgen, is de organisatie in gesprek met de gemeente Almere, andere bestaande voedselinitiatieven en met horecaondernemers in het centrum.


Almere is de eerste gemeente die in het centrum op deze manier met Smaackmakers werkt aan de verduurzaming van de voedselomgeving. Het gaat dan over alle plekken waar je eten kunt krijgen, maar ook over bijvoorbeeld reclame. "Veel van het aanbod valt nu niet binnen de Schijf van Vijf. Er is veel dierlijk en niet lokaal voedsel. Het is niet echt duurzaam," aldus Natascha Kooiman van Smaackmakers. 


Smaackmakers is een organisatie die werkt aan het duurzamer maken van ons voedselsysteem en eetpatroon, door de kijk op voedsel en vooral catering te veranderen. Het idee is dat het duurzamer en gezonder moet. Daarvoor volgt ze tien principes, waaronder minder verpakkingen, meer lokaal, meer seizoensgebonden, meer plantaardig en minder dierlijk voedsel. Het initiatief is in maart van start gegaan en moet voor de komst van de Floriade in 2022 zijn afgerond.

Onze Ambassadeurs