Seizoensfruit van de maand september

Geschreven door Redactie

Het weer heeft grote invloed op de oogst.

Elke maand heeft zijn eigen fruit. Dit wordt bepaald door welke vrucht het meest groeit in die maand.

Bijna alle groenten en fruit zijn altijd verkrijgbaar in de supermarkt door de bouw van de Kassen. Maar welk fruit past nu het beste bij de maand september?

Seizoensfruit verschilt per jaar. Als we een koude zomer hebben dan is er ander fruit dan bij een warme zomer. Het is dus niet altijd exact te zeggen welk fruit op welk moment het beste groeit. Het weer heeft grote invloed op de oogst. Bij slecht weer kan de oogst verloren gaan en bij goed weer kunnen andere soorten fruit je ineens verassen. Het seizoensfruit van september is: appel, banaan, bramen, citroenen, druiven, kiwi, mango, meloen, peren, perzik en pruimen. Maak met deze verschillende soorten fruit bijvoorbeeld een heerlijk zomerse smoothie of een fruitsalade.