Ford gaat elektrisch met de Mustang Mach-E

Geschreven door Redactie

Gister had Ford dealer Schurer-Kamphuis de nieuwe Ford Mustang Mach-E ter promotie op zijn terrein staan.

De nieuwe volledig elektrische Ford Mustang Mach-E is even wennen. 


De geheel nieuwe Mustang is in alle opzichten anders dan zijn voorgangers. Zo oogt dit model meer als een SUV en richt Ford zich meer op gezinnen dan de sportieve rijders zoals dat met de vorige modellen het geval was.Wat opvalt is dat de vormen ronder zijn. Een meer gestroomlijnde auto dan je gewend bent van een Mustang. De Mach-E komt in een twee- en een vierwielaandrijving versie. Er wordt gezegd dat de Mach E een actieradius heeft van 600 kilometer. Echter, in een land als Nederland met het wisselvallig weer valt dat nog te bezien, voornamelijk in de winter. Wij denken dat de auto meer rond de 500 kilometer zal zitten.



Helaas konden we niet in de auto zitten om een echte “feel” te krijgen. Met een auto als deze is, naast een proefrit, dat wel gewenst. Hoe anders krijg je een totaalbeeld van een auto die jij wellicht wilt gaan kopen? Wat mij opviel is het oplaadpunt, die linksvoor zit en niet aan de voorkant. Dit kan een stijlkeuze zijn geweest of Ford denkt dat dit praktischer is. Het bedieningspaneel lijkt op die van concurrent Tesla, alleen we konden geen demo krijgen van de bediening.

Jammer dat we niet de auto van binnenuit konden zien. Zodra de auto leverbaar is vanuit de dealer dan komen wij nog een keer terug.

Voor meer informatie kun je terecht op de website van Schurer-Kamphuis.


Onze Ambassadeurs