Deze JDM auto's koop je voor een prijsje

Geschreven door Redactie

JDM klinkt heel speciaal, maar staat voor Japanese Domestic Market. Maar ook voor minder dan tien duizend euro kun je al met een prachtige auto toetreden tot de JDM-scene.

Nissan 350Z

De Nissan 350Z, in Japan beter bekend als de Nissan Fairlady Z, is een echte cultuurheld. De ‘betaalbare’ 350Z’s zijn geleverd met een atmosferische 3,5-liter V6. Deze motor levert 280 pk en 363 Nm koppel en sprint van nul naar honderd in 5,9 seconden. De Z is met 313 pk geleverd, echter zijn deze schaars en zeker niet te vinden voor minder dan 10 mille.

Mazda RX-7

Het geluid van een wankelmotor dromen veel JDM-fans. Dit model is wel lastig te vinden in Nederland, en al helemaal onder de tien duizend euro. Hoewel een wankelmotor niet altijd even betrouwbaar is, blijft het een mooie auto met een prachtig geluid. De tweede generatie RX-7, de FC, koop je al wel voor minder dan tien duizend euro. De 1,3-liter wankelmotor met turbo levert 200 pk en heeft een topsnelheid van 242 km/h. De Mazda sprint op papier in 6,2 seconden naar honderd kilometer per uur.

Subaru Impreza (WRX)

Onder de tien duizend euro koop je al een Subaru, met zowel een grote rallygeschiedenis als JDM-status. De tweede generatie Subaru Impreza werd van 2000-2007 geleverd. Deze tweede generatie is twee keer ge-update. Voor minder dan tien duizend euro kun je al een WRX kopen van de laatste facelift. Deze is geleverd met een 2,5-liter viercilinder boxermotor met 230 pk. De motor levert 320 Nm en heeft een topsnelheid van 230 km/h. Nul naar honderd doet de WRX net zo snel als de 350Z, in 5,9 seconden.