Mannen uit Almere cel in voor drugslab in Groningen

Geschreven door Redactie

Twee mannen van 34 en 37 jaar uit Almere moeten voor het runnen van een drugslab in Vriescheloo een gevangenisstraf van 2,5 jaar uitzitten. De straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.

De mannen produceerden vanaf 23 september op grote schaal amfetamine (speed). Het drugslaboratorium werd op 4 november opgerold. Dit gebeurde na een anonieme tip. Alleen de oudste bekende zijn rol, de jongste zei tegen de rechters dat hij niets met het laboratorium te maken had. Zijn verhaal veegde de rechter van tafel: ongeloofwaardig.

Er werd op grote schaal drugs geproduceerd, zei de rechter. Drugs die schadelijk zijn voor de gezondheid van de mens. Volgens de rechter hebben beide mannen actief bijgedragen aan het veroorzaken van een groot maatschappelijk probleem.

De boerderij werd in juli 2019 gekocht en vrijwel direct omgebouwd tot een drugslab. De beide mannen uit Almere waren in de woning aanwezig toen het Arrestatieteam (AT) het pand binnenviel.

De 34-jarige liep nog in een proeftijd van een voorwaardelijke celstraf van zes maanden. Die straf kreeg hij voor een vergelijkbaar feit. Dat half jaar moet hij eveneens zitten.

Onze Ambassadeurs