Oud-penningmeester VVD sluisde ook ergens anders geld weg

Geschreven door Redactie

De oud-penningmeester van de VVD-Statenfractie, Huib van V., heeft niet alleen bij zijn eigen politieke partij geld weggesluisd, maar deed dat ook ergens anders. Dat werd woensdag duidelijk bij de rechtbank in Lelystad. 


Van V. was ook penningmeester bij een stichting die tot doel heeft het klassieke stoomschip 'Vereeniging' weer in de vaart te brengen. Daar verdween 38.000 euro. Bij de VVD ging het om ruim 118.000 euro. Mondjesmaat werd weer geld teruggeboekt, maar dat was bij VVD slechts 14.000 euro. 


Het Openbaar Ministerie heeft 180 uur werkstraf geëist, plus een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden. Dat houdt in dat Van V. alleen de cel in moet als hij binnen een periode van twee jaar opnieuw de fout ingaat. Verder wil het OM dat de geldbedragen die zijn verduisterd worden terugbetaald. Van V. zegt dat te willen proberen. 


Verdachte gaf aan dat hij in de financiële problemen kwam toen zijn vrouw in 2007 ernstig ziek werd. In 2014 overleed ze. De laatste jaren van haar leven was hij haar mantelzorger, wat ertoe leidde dat hij minder kon werken en er financiële problemen ontstonden. 


Uitspraak over twee weken.


Onze Ambassadeurs